21 Ocak 2024 Pazar

MÜSEMMA

MÜSEMMA;

Bir bardak düşünün ki içinden hiç bir şey içilmemiş olsun bardağın amacı bellidir fakat henüz içinden su dahil içilmemiştir bu bardak su içildiğinde mi bardak olur yoksa zaten su içilebilme potansiyeli bu bardakta vardır da müsemması su içildiğinde mi ortaya çıkar.
Bir erkek düşünün ki babalık potansiyeli mevcut ama henüz çocuğu olmamış olsun bu kişiye baba diyecek kişi yoktur fakat bu kişi babalık potansiyelini taşır ne zaman ki çocuğu oldu bu potansiyelin müsemması yaşanır.
Örnekler çoğaltılabilir. Ha keza bir erkekte babalık potansiyeli mevcut olsa da annelik potansiyeline sahip değildir yani ne yaparsa yapsın bir kadının özelliklerine sahip olamadan yani onun potansiyellerini taşımadan anne olması ve bu müsemmayı vücuda getirmesi imkansızdır.
İşte görüldüğü üzere her ismin bir potansiyeli vardır ve bu potansiyelin gereği gerçekleştiğinde müsemması yaşanır.
Eğer o isme yada potansiyele zaten sahip değilseniz o isme ait sonradan bir müsemmayı ortaya çıkaramazsınız.
Buradan şu anlaşılır ki Esmalar zaten “VAR” da bulunan potansiyellerdir ancak işleme geçtiklerinde müsemmalarının yaşanması bu potansiyellerin önceden olmadığı anlamına gelmez. Yani Külleha Esmae potansiyeline sahip olan insan da bulunan bu potansiyeller mevcuttur ama müsemması yaşanmamış olabilir. Keza Mutlakta da hal böyledir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.