21 Ocak 2024 Pazar

NEDEN HER ŞEY SOMUT

 Bismillahirrahmanirrahim…

NEDEN HER ŞEY SOMUT;

Rahman, Rahim sırasıyla Yaratım, Yaşatım odaklı ayrılmaz bir bütündür.
Şöyle ki vücutsuz fiil olmaz vücut var hayat yoksa fiil yine olmaz vücut ve hayat varsa fiil de var üçü bir arada yani.
Bu yüzden Rahman Zat yani Vücutla Rahim Sıfat yani Hayatla ilişkilidir en basitinden.
Bu bedenimiz yani hayvani bedenimiz bizim Fenai Zatımız yani geçici Vücudumuz kendini bilme yolculuğu ise bir ben var benden içerideki o asıl zata kalıcı zata yani Bekai Zata olan yolculuktur.
Bu yolculukta kişi hem kendini hem Allah'ı arar, kendini bulduğunda Allah'ı da bulur bir bakıma yani işte o asıl zatıyla irtibatlanması hali ruhsal uyumlanma alanına geçişle olur burada sıfat gibi duran orada zat oluverir asıl vücut o oluverir ve ona hayat vereni de görür alt alemlerdeki bedeninin ise oradan geldiğini anlar ve geçici bedeni ile işlediği bütün fiilleri bu Amir yani Asıl zatı ile ilişkili olduğunu artık bilir. Bu zat bu bedende soyut dursa da aslında somuttur ve keza yine somut bir enerji akışı onu sürekli yapılandırmaktadır.
Kendisinin fiil işleme olayının vücut ve hayatla ya da zati ve subuti sıfatlarla ilişkili olduğunu anladığında İNSAN, Yaratım fiilinin işlenebilmesi için yine en basitinden bir vücut ve hayat sahibi ile gerçekleştiğini artık BİLİR soyut olan somutlaşır. Şehadet gerçekleşir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.