21 Ocak 2024 Pazar

NİMET VE RIZIK

NİMET VE RIZIK; 

NİMET: Saf enerji boyutundan edinilen geri dönüşümsüz varlıklardır.

RIZIK: Geri dönüşümsel enerjilerden edinilen varlıklardır.
Başlangıçsızlıktan bize doğru sürekli bir enerji akışı gerçekleşmektedir en üst boyutta ilk Ruhlar alemini yapılandıran bu enerji akışı alt alemlerdeki diğer bütün parçacıkların enerji edinimlerini sağlamaktadır yani Ruhumuz da bir üst boyut olan HAMD alanından beslenmektedir. Böylelikle Ruh parçacıkları etrafında yine gelen enerjisel katmanlar misali dışa yayılan ve tüketilen enerjilerden açığa çıkan katmanları oluşur bu şu anki her bir parçacık için de geçerlidir. Kur'an da buna "Tisate Aşr" yani 19 sistemi denmektedir bu sistemdeki ''Levvahatun LilBeşer'' işte bu enerji katmanlarının yani Levhalarının o merkez üzerinden karşılıklı olarak üretilen frekanslarla yol aldığı sistemin adıdır. İşte bu sisteme bağlı her tür edinilen varlıklar NİMET olarak değerlendirilebilir.
Alt alemlerde tabi ki en üst Alemdeki gibi sonsuz bir akış değil döngüsel bir yapılanma mevcuttur. Bu döngüsel yapılar arasında da belli Hükümlere bağlı enerjisel değişim ve dönüşüm kriterleri mevcuttur. İşte en küçük Parçacıkların birleşerek oluşturduğu bu alemlerde de bir değişim ve dönüşüme bağlı enerjisel aktarımlar tabi ki Hükümlerle yani belli kanunlarla bir birini beslemektedir. İşte bütünleşerek bir varlık halini almış olan bu yapılar bu sistemin içerisindeki diğer yapılardan beslenmek zorundadır ki sistem onu da dönüşüme sokarak varlığını hemen sonlandırmasın işte bu mekanizmada oluşturulan geri dönüşüme Rezzak mekanizması geri dönüşümsel enerji varlıklara da Rızık denmektedir.
İşte bu Alemler arası varlıklar yaratılış safhalarına göre üstünde bulunan bütün alemlerden belli Hükümler altında beslenebilme kabiliyetine de sahiptir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.